Найдоступніший кросовер Toyota вийшов на ринок Японії

Автор: Редакція | 07 Лис, 2019

Toyota представила для домашнього ринку компактний кросовер Raize, який вже назвали міні-копією RAV4.

Toyota Raize вийшов навіть компактнішим за Nissan Juke: довжина у 3 995 мм, ширина – 1 695 мм і висота – 1 620 мм. Проте побудований Raize не на власній модульній платформі Toyota TNGA, а на її спрощеному варіанті DNGA, яку використовували лише в Daihatsu.

Читайте також:

Відповідно, конструктивно новинка виглядає досить аскетичною – стійки McPherson спереду, балка і барабанні гальма – ззаду. Помірним буде і набір обладнання для базових версій, хоча топові передбачається оснащувати цілком гідно: до переліку увійдуть 7-дюймова цифрова панель приладів і 9-дюймовий монітор мультимедійної системи, клімат-контроль, адаптивний круїз тощо.

Базовим мотором для Raize стане літровий трициліндровий агрегат потужністю в 98 к.с. та 140 Нм крутного моменту. Він працює з кліноременним варіатором, який поєднаний із планетарним редуктором: досить екзотична трансмісія обіцяє «плавне прискорення на низьких швидкостях і економію палива на високих». Цікаво, що незважаючи на бюджетний статус, для Toyota Raize передбачений опціональний повний привід, а пізніше обіцяють й розширення моторної гами.

Ціни на новинку в Японії починаються з позначки в 1 679 000 ієн (трохи більше 15 тисяч доларів), а найдорожча версія кросовера оцінена в 2 282 200 ієн (майже 21 тисяча доларів). Планів щодо виведення Toyota Raize на інші ринки у виробника поки немає, хоча такий кросовер цілком міг би скласти гідну конкуренцію бюджетним моделям інших виробників.

Джерело: Motor1

Галерея Toyota Raize
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest