Nissan Leaf випробували на міцність у жорстких краш-тестах

Автор: Редакція | 21 Лис, 2019

Німецька асоціація DEKRA організувала для Nissan Leaf дуже екстремальні краш-тести, аби з’ясувати рівень безпеки популярного електрокара.

Асоціація технічних інспекцій Німеччини об’єдналася з вченими з Університетського медичного центру Геттінгена, щоб провести максимально дослідження безпеки одного з найпопулярніших електромобілів.

Nissan Leaf розбивали у перешкоди на швидкостях вищих за ті, що застосовуються на краш-тестах авторитетної організації EuroNCAP. Можливо, цим і пояснюються руйнівні наслідки. Імітацію бічного зіткнення з деревом в DEKRA провели на швидкості 74 км/год, причому зовсім за іншою схемою, ніж в EuroNCAP.

Читайте також:

У 2012 році в рамках планового краш-тесту електромобіль били деформованим предметом на швидкості 50 км/год, а DEKRA пішла навпаки – вдарила рухомим хетчем у нерухомий стовп. В результаті Leaf практично склався навпіл.

Після цього іншому «дослідному» хетчбеку довелося пережити й ще одне суворе випробування: у ту ж перешкоду машину «встромили» передньою частиною на швидкості 84 км/год.

При цьому експерти заявили – електромобіль в подібній ситуації практично нічим не відрізняється від машини з традиційним ДВС, але шанси вижити у пасажирів в обох випадках невеликі. Проте, можна зробити висновок, що нинішні електрокари за рівнем пасивної безпеки цілком досягли тієї планки, яку поставили сучасні автомобілі. Особливо наголошується: незважаючи на сильні пошкодження, Nissan Leaf не загорівся.

Минулого року на тестах асоціації EuroNCAP Nissan Leaf актуального покоління отримав максимальні п’ять зірок: експерти прийшли до висновку, що електрокар здатний на 93% захистити дорослих пасажирів спереду і на 86% – пасажирів-дітей ззаду.

Джерело: Motor1


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest